Over ons

Welkom bij ASR Automotive

Mijn eerste auto kreeg ik van mijn ouders. De Volvo 850 Station T-5 werd aangeboden op een online veiling. Ik had mijn zinnen erop gezet en bleef bieden, net zo lang tot we de veiling wonnen. Achteraf gezien betaalden we de hoofdprijs, maar doordat de auto op LPG reed kon ik iedere dag goedkoop van Neede naar Arnhem rijden.

 

In Arnhem werd ik op het MBO opgeleid tot Technisch Specialist Personenauto’s. Ook werkte ik bij diverse Volvospecialisten, zowel in de werkplaats als in de in- en verkoop. Ik besloot mijn opgedane technische kennis uit te breiden met meer commerciële kennis en vaardigheden, en startte met de opleiding Automotive Engineering aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Ik specialiseerde me op technisch commercieel gebied. Naast en na mijn studie werkte ik voor diverse Volvospecialisten waar ik de nodige ervaring en kennis heb opgedaan.

 

En dan de handel, wat begon met voornamelijk bijzondere Volvo onderdelen als bumpers, velgen, turbo’s en uitlaten uit Zweden. Maar hoe kreeg ik dat thuis, juist ik had een Volvo station nodig waar alles in pastte en daarmee reed ik weer naar Nederland. Mijn eerste Zwitserse Volvo was een S60R welke ik destijds kocht voor bijna dezelfde prijs als mijn toemalige S60 T5, nou dat was handel!

 

Amnoy Riethorst

TurboStory artikel in Volvologisch
Compare List
Contact