Diensten

Onderhoud en diensten

We maken graag een op maat gemaakt serviceplan voor u, zo zorgen we ervoor dat uw Volvo in optimale conditie blijft. Uiteraard bent u ook met een ander merk auto van harte welkom. Ook voor het invoeren of uitvoeren van uw eigen aangekochte auto in het buitenland bent u bij ons aan het juiste adres, zie kopje “im- en export”.

 

Naast het reguliere onderhoud kunt u ook bij ons terecht voor:

 

Reparatie Bandenservice
Automaatspoeling APK
Storingsdiagnose Schade
Wassen en poetsen Aircoservice
Softwareoptimalisatie Onderdelen, zowel nieuw als gebruikt

 

 

 

Reparatie

Een auto is altijd onderhevig aan slijtage: wanneer u de auto veel gebruikt, maar ook zeker als u de auto weinig gebruikt. Het is dan ook verstandig om langs te komen zodra u vreemde geluiden hoort, trillingen opmerkt of controlemeldingen op het dashboard ziet. We zullen bepalen wat er aan de hand is en een schatting maken van de kosten die nodig zijn voor het onderhoud. Zodra u hiermee akkoord gaat, kunnen we de auto inplannen voor reparatie.

Storingsdiagnose

Wanneer er lampjes op uw dashboard gaan branden of meldingen op uw display verschijnen, is het zaak deze met de juiste apparatuur uit te lezen om zo eventuele problemen zo snel mogelijk te kunnen lokaliseren. We beschikken over uitleesapparatuur die speciaal geschikt zijn voor Volvo’s. Ook maken we gebruik van universele apparatuur, die we bij auto’s van ieder merk kunnen inzetten. We werken nauw samen met diagnosespecialisten, zo proberen we iedere storing op te lossen.

 

Automaatspoeling

Hoewel Volvo geen intervallen voorschrijft om de automaatolie te verversen en hoewel het een gesloten systeem is, is de automaatbak onderhevig aan slijtage. Dit resulteert in oude, versleten ATF-olie. Deze oude olie smeert minder goed, heeft een lagere koelcapaciteit en is in sommige gevallen zelfs verbrand. Dit laatste kan bijvoorbeeld komen doordat de auto op steile berghellingen een caravan moest voorttrekken, zonder dat de bestuurder handmatig teruggeschakeld heeft.

Het is dan ook raadzaam om uw automaat tijdig en preventief te laten spoelen. Hiermee kunnen klachten als ruw schakelen of slippen verholpen worden. Een automaatspoeling is echter geen wondermiddel en als de klachten te ver gevorderd zijn kan ook een automaatspoeling te laat zijn. Blijf dus niet te lang doorrijden als u dergelijke klachten ervaart!

APK

Bij een Algemene Periodieke Keuring (APK) is een verplichte jaarlijkse algehele controle, waarbij uw auto op alle veiligheidsaspecten wordt gecontroleerd. Hoewel een APK niet hetzelfde is als een onderhoudsbeurt, is het wel raadzaam een APK met een onderhoudsbeurt te combineren. Bij een APK kijken we namelijk of uw auto nog veilig genoeg is om de weg op te mogen, maar bij een onderhoudsbeurt kijken we ook naar onderdelen die niet bij een APK aan bod komen én checken we of onderdelen nog langere tijd mee kunnen. Het scheelt u in tijd en kosten als u de APK met de onderhoudsbeurt combineert. Plan daarom twee maanden voor het einde van uw huidige APK een afspraak bij ons in.

 

 

 

 

Bandenservice

De banden zijn het enige directe contact dat uw auto heeft met het wegdek. Voor de veiligheid van u en uw medepassagiers is het dan ook van groot belang dat uw banden in optimale conditie verkeren. Hoewel een verouderde band genoeg profiel kan hebben, kan de rubbersamenstelling degraderen, waardoor uw veiligheid en comfort terugloopt.  Daarnaast is het belangrijk dat de volgende zaken in orde zijn:

Bandenspanning Leeftijd
Profieldiepte Merk en type
Balans Slijtagepatroon en uitlijning

 

Wij maken gebruik van de nieuwste apparatuur voor het monteren, demonteren en balanceren van uw velg/bandcombinatie. Ook kunnen we een volledige vierwieluitlijning verzorgen. Wanneer uw oude banden een scheef slijtagepatroon vertonen, raden we u aan om na het monteren van de nieuwe banden de auto volledig te laten uitlijnen. Zo wordt de levensduur van uw nieuwe banden verlengt, en tegelijkertijd wordt uw rijcomfort verhoogd.

Compare List
Contact