Volvo S60R 2.5T AWD 300PK

Volvo S60R 2.5T AWD 300PK

  • Volvo S60R 2.5T AWD 300PK
  • Volvo S60R 2.5T AWD 300PK
  • Volvo S60R 2.5T AWD 300PK
  • Volvo S60R 2.5T AWD 300PK
  • Volvo S60R 2.5T AWD 300PK
  • Volvo S60R 2.5T AWD 300PK
  • Volvo S60R 2.5T AWD 300PK
  • Volvo S60R 2.5T AWD 300PK
  • Volvo S60R 2.5T AWD 300PK

Behoorlijk unieke Volvo, namelijk een S60R 2.5T AWD uit de allerlaatste lichting echte R modellen . De kenners weten dan ook maar al te goed dat je deze absoluut niet kunt vergelijken met een R uit 2003 tot 2005. Het is namelijk het laatste faceliftmodel te herkennen aan de knippers in de zijspiegels en de vernieuwde aandrijflijn, geloof dat er momenteel ook geen één andere in deze hoedanigheid wordt aangeboden. Ook is hij voorzien van de TF-80sc geartronic automaat welke 6 trappen kent en met gemak het volledige vermogen van 300 pk kan verwerken (als het moet nog veel meer). De aandrijving naar alle vier de wielen wordt voorzien door het vernieuwde en verbeterde Haldex generatie 3 systeem, waar voorgaande modellen voorzien waren van haldex type 2. Tot zo ver even de techniek..

Niet alleen de techniek is bijzonder aan deze auto, maar ook de uitvoering want zeg nou zelf, zo moet een R toch eigenlijk wel zijn! Antraciet grijs exterieur, dikke 19 inch pegasus wielen, atacama interieur en voorzien van een schuif/kantel dakje met bijna alle opties die destijds leverbaar waren. Ook niet gek dat dit exemplaar destijds een nieuwprijs had van zo’n €87.500,-

Een paar noemenswaardige opties: Bi-xenon koplampen, 19 inch Pegasus wielen(imi), schuif/kantel dakje, lederen atacama interieur, stoelverwarming, beide voorstoelen elektrisch verstelbaar, cruise/climate controle, navigatie, regensensor, parkeersensoren, premium audio met P300 versterker, adaptief four-C onderstel, sport modus etc.

Alle opties van deze auto werken naar behoren en er zijn geen storingen oid aanwezig. Ook de motor, AWD en automaatbak verkeren in uitstekende staat. Recent is de auto voorzien van een onderhoudsbeurt inclusief het vervangen van de distributieriem en alle randdelen. Verder staat de auto op zo goed als nieuwe Bridgestone Potenza zomerbanden, de kenner weet wat voor band dit is. De originele uitlaat is vervangen door een volledig IPD Catback sport systeem inclusief 3 inch downpipe met sportcat. Motor/uitlaat geluid is zeker meer aanwezig dan bij een standaard systeem maar niet overdreven en past mijns inziens goed bij de auto in zijn geheel. Desgewenst kan ik de auto laten voorzien van een chiptune waarbij het vermogen naar zo’n 350+ pk gaat, uiteraard tegen kleine meerprijs en op persoonlijke voorkeur.

Uiteraard heeft de auto normale gebruikerssporen behorende bij de kilometerstand en leeftijd maar absoluut geen grote schades en staat de gehele carrosserie in een dure glascoating. Het atacama R mapje is aanwezig inclusief alle boekjes en ingevuld serviceboekje + twee sleutels. Inruil is mogelijk uiteraard op handelsbasis, onderhandelingen naast de auto geniet de voorkeur.

Heeft u liever een V70R? deze is ook reeds bij ons binnen gekomen en wordt momenteel klaargemaakt voor verkoop. Electric silver, norkap interieur, facelift, schuif/kantel dakje en ook 6-traps geartronic en haldex gen 3 AWD. Uiteraard ook nog diverse “gewone” V70’s, XC60 of 240 uit voorraad leverbaar. Na het maken van een afspraak bent u van harte welkom voor een bezichtiging in Neede.

SOLD

Included Taxes & Checkup

Specifications

Volvo
S60R
Volvo
207759
Benzine
Automaat
300 PK
2006
grijs
S60R
 

Kom langs voor een proefrit!

Contact
Compare List
Contact